Trojkombinační léčba pro pacienty, kteří nebyli dříve léčeni
Jaké jsou moderní možnosti léčby virové hepatitidy? O tom jsme si povídali s prof. MUDr. Petrem Husou, CSc.
Suroviny:
200 g kapra (hlava)
80 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev)
Postup přípravy:
Polovinu zeleniny a rybu dáme vařit. Hotový vývar přecedíme, vyndáme kosti a vrátíme maso do polévky. Přidáme nastrouhanou druhou polovinu zeleniny a znovu povaříme. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Suroviny:
1 kg brambor ve slupce
3 lžíce mraženého zeleného hrášku
3 lžíce mladé mražené mrkve (baby carrot)
bílý jogurt
olivový olej
červená sladká paprika (koření)
Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce. Poté je necháme vychladnout a oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky nebo použijeme protlačovací kolečko. Hrášek s mrkví podusíme, scedíme a necháme vychladnout. Brambory dáme do větší mísy, přidáme zeleninu. Zakápneme olivovým olejem, přidáme trochu červené sladké papriky. Vše promícháme s bílým jogurtem. Salát před podáváním necháme odležet.
Suroviny:
800 g kapra
olivový olej
mletá sladká paprika
trocha hladké mouky na obalení
citron
Postup přípravy:
Kapra omyjeme a naporcujeme. Jednotlivé porce obalíme ve směsi mouky a papriky. Pokapeme olejem a dáme do ledničky na půl hodiny odležet. Poté ryby vyndáme, pokud jsou příliš suché, přidáme trochu oleje, zabalíme do alobalu a upečeme v předehřáté troubě. Podáváme pokapané citronem.
Suroviny:
400 g mražených jahod
250 g měkkého tvarohu
moučkový cukr
Postup přípravy:
Jahody necháme rozmrazit. Mezitím tvaroh s cukrem utřeme do pěny. Na dno misky nebo poháru dáme pár kousků jahod a na ně navršíme tvaroh. Navrchu zdobíme jahodou.
Hledáte pomoc? Vyhledejte si na mapce nejbližší centrum léčby hepatitidy C.