Tříchodové menu
Pro čtyři osoby
1. Polévka
Pórková
Suroviny:
120 g pórku, 40 g brambor, lžička oleje, sůl
S Postup:
Pórek a brambory očistíme. Na lžičce oleje zpěníme pórek, zalijeme vodou. Přidáme brambory a uvaříme. Podle chuti lehce dosolíme.
2. Hlavní jídlo
Bramborový salát s kuřecím masem
Suroviny:
400 g brambor, 200 g kuřecích prsíček, pórek, petržel, mrkev, kousek celeru, bílý jogurt
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout. Kuřecí prsíčka, pórek, očištěnou petržel, celer a mrkev uvaříme do měkka v mírně osolené vodě. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, kuřecí prsa pokrájíme, kořenovou zeleninu nastrouháme. Dáme do mísy, mírně zalijeme vývarem, přidáme bílý jogurt a podle chuti strouhaný syrový zázvor.
3. Moučník
Palačinky
Suroviny:
240 g hladké mouky, 500 g mléka, 1 vejce, 10 g cukru, olej, 50 g džemu bez konzervačních přísad
Postup:
Do mléka rozklepneme vajíčko a rozšleháme, postupně do tekutiny zašleháme i mouku. Rozehřejeme pánev (nejlépe teflonovou), potřeme lehce olejem (lze použít například mašlovačku – oleje se na pánev dostane jen minimum) a pečeme tenké palačinky po obou stranách. Hotové je potřeme džemem a podáváme.