Trojkombinační léčba pro pacienty, kteří nebyli dříve léčeni
Jaké jsou moderní možnosti léčby virové hepatitidy? O tom jsme si povídali s prof. MUDr. Petrem Husou, CSc.
Suroviny:
4 bílé jogurty, 400 g mléka, 80 g cukru, 120 g meruňkové zavařeniny nebo 400 g kompotovaných broskví
Postup přípravy:
Jogurt s mlékem rozmixujeme, přidáme zavařeninu (nebo nakrájené kompotované broskve), cukr a ještě jednou rozmixujeme.
Suroviny:
400 g taveného sýra, 20 g rostlinného margarínu, 40 g mléka, sůl, pažitka, (sladká paprika)
Postup přípravy:
Tavený sýr rozetřeme s margarínem, osolíme a přidáme mléko. Našleháme do pěny. Nakonec přidáme nasekanou pažitku. Pažitku můžeme zaměnit za sladkou papriku, případně část sýrové pěny umíchat s paprikou a část s pažitkou.
Suroviny:
600 g měkkého tvarohu, 150 g mléka, 40 g pažitky, sůl
Postup přípravy:
Tvaroh osolíme a rozšlaháme s mlékem. Pažitku posekáme na jemno. Vmícháme do tvarohové pěny.
Suroviny:
1-2 ks hlávkového salátu, 1 biokys, sůl
Postup přípravy:
Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Příliš velké listy nakrájíme. Biokys osolíme a zalijeme jím salát.
Suroviny:
400 g veky, 400 g mléka, 300 g měkkého tvarohu, 300 g jablek, 100 g cukru, 1 žloutek, 60 g oleje, 20 g cukru moučky, olej
Postup přípravy:
Pekáček vymažeme olejem. Veku nakrájíme na plátky pokapeme je mlékem tak, aby byly vlhké, ale ne rozmočené. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Tvaroh rozetřeme se žloutkem a s cukrem. Do nádoby klademe střídavě zvlhčenou veku, jablka a utřený tvaroh. Poslední vrstvu tvoří plátky veky. Pokapeme je olejem a zbylým mlékem. Zvolna pečeme. V případě potřeby během pečení ještě pokapeme mlékem. Hotovou žemlovku posypeme moučkovým cukrem.
Hledáte pomoc? Vyhledejte si na mapce nejbližší centrum léčby hepatitidy C.